2015. már 04.

Mennyit költünk az egészségünkre?

írta: Gyógyhatás
Mennyit költünk az egészségünkre?

Az egészséges életmód a legjobb befektetés!

Az egészségünk megőrzése, az ezt segítő életmód, az egészséges táplálkozás bizony áldozatokat, lemondásokat követel tőlünk.

zoldsegek.jpgTekintettel jelenlegi helyzetre, a rossz táplálkozási szokásainkra, a mozgáshiányos életmódunkra, az egészségünkre bizony többet kellene áldoznunk.

Az életmódunk megváltoztatása a legnehezebb annak ellenére, hogy viszonylag nem jár anyagi áldozattal. Az egészséges étrendünk, az  egészséges élelmiszerek beszerzése bizony már érinti a pénztárcánkat is. Az olcsóbb, de egészségtelenebb élelmiszereket egészségesre, a vegyszerezett zöldségeket, gyümölcsöket a biotermékekre lecserélni nem kevés pénzünkbe kerül majd. Igaz az alternatívaként valószínűsíthető betegségek kezelése sem olcsó.

Tekintsük az egészségünk érdekében felmerülő plusz kiadásokat befektetésnek.

Vitathatatlan, hogy az egészség a világon a legjobb befektetés. Már bizonyított tény, és egy kis fejszámolással magunk is beláthatjuk, hogy a drága gyógyszerek és orvosi kezelések helyett mindenképp megéri az költeni az egészségesebb élelmiszerekre. A jó közérzetet, a jobb és jövedelmezőbb munkahelyi helytállásunkat pedig tekintsük a befektetésünk hozadékának.

Talán máris elkezdtünk egészségesebben élni?

A statisztika alapján a halfogyasztásunk enyhén, de határozottan nőt. A szárnyas húsfogyasztás stabilan elérte a sertését. A zöldség- és gyümölcsfogyasztásunk alapvetően nem javult, de a biotermék piac folyamatos növekedése mégis javít legalább az arányokon.

gyomolcsok.jpg

Végre kezd meghonosodni nálunk is a teafogyasztás kultúrája, igaz még többnyire csak a fiatal értelmiség körében. Mindent egybevetve jó irányt vettek a változások, de sokkal gyorsabban kellene változtatnunk. Így sokaknak késő lesz sajnos.

Valamit tenni kellene gyorsan!

Ebben nincs vita, mindenki egyetért vele. De, kinek kellene többet tennie? Természetesen, ha magunk nem teszünk meg mindent, senkitől nem várhatjuk a csodát.

futas.jpg

Ha képesek vagyunk az okos telefonok bonyolult menürendszerét elsajátítani, ha megtaláljuk az interneten a legolcsóbb laptop boltot, akkor képesek vagyunk a saját étrendünket összeállítani egészséges alapanyagokból. Az internet ebben is a segítségünkre lesz.

Emeljük hát fel képletesen a hátsónkat és tegyünk magunkért. Tegyünk azért, hogy a jó példát kövesse a környezetünk, kövessék a gyermekeink. Elég volt a zsíros ételekből, a vegyszerezett zöldségekből, és tunya, lusta életmódunkból.

kerekpar.jpg

Szólj hozzá

egészség egészséges táplálkozás