2015. már 20.

A zöld tea

írta: Gyógyhatás
A zöld tea

A zöld tea egészségre gyakorolt jótékony hatásai

zoldtea_1.jpgA zöld teának számos előnye van a szépséget illetően is, amelyet fogyasztva vagy a bőrre való felkenés alkalmával is hatékonyan használhatunk.

Még a zöld tea levelei is felhasználhatók a bőr szépségére, amely kitűnően garantálja az emberi bőr karbantartását és egészséges ragyogását.

Az ősi kínai emberek tisztában voltak a zöld tea egészségügyi hatásaival és a nem is olyan távoli múltban velünk is megosztották az ismereteiket ezzel a természetes gyógyszerrel kapcsolatban. A zöld tea levelei komoly antioxidáns forrásoknak minősülnek, ezért számít kiemelkedően jó gyógyteának is és többek között ezért is fogyasztják előszeretettel a kínaiak.

tealevelek.jpg

A kínai zöldtea legfőképpen a terápiás és méregtelenítő hatása miatt ennyire népszerű a világ minden táján. Ahhoz, hogy megértsük mennyire komplex és jótékony az emberi szervezetre ez a fajta gyógytea az alábbiakban felsorolunk néhány kiemelkedően jó hatását az emberi szervezetre, a betegségek elleni harcban:

  • A zöld teát a sclerosis multiplex kezelésére is használják
  • A zöld tea csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát
  • A zöld teát az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór tovább fejlődésének a meggátolásában is felhasználják
  • A természetes pozitív energia növekedésére is használják az emberi szervezetben
  • A zöld tea csökkenti a szívbetegségek kockázatát és a szívinfarktus kialakulását
  • Kitűnően enyhíti a hányingert
  • A zöld tea fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét
  • Használják reumás ízületi gyulladás és kardiovaszkuláris betegségekre is

teacserje.jpg

Ezeken kívül egyes kutatások azt mutatták ki, hogy a zöld tea rendszeres fogyasztása segít megelőzni a fogszuvasodást, hiszen elpusztítja azokat a baktériumokat, amelyek a dentális problémákat okozzák.

A zöld tea jótékony hatásai a fogyókúra alatt és az emberi szervezet gyógyításában sok száz évvel korábbról ismert az Indiai és a Kínai kultúrából. Mérsékelt fogyasztás mellet nincsenek mellékhatások, de egy kezdő zöldtea fogyasztónak könnyedén meggyűlhet a baja az álmatlansággal és az izgatottsággal. Azonban az emberi szervezet fokozatos terhelése a zöld teával enyhíti e tünetek jelenlétét.

A zöld tea feldolgozását úgy végzik, hogy az a lehető legnagyobb mértékben megőrizze jótékony hatásait az emberi szervezetre. A feldolgozáskor tartósításra kerülnek a természetes hatóanyagok, amelyek csak a forralás következtében szabadulnak fel. A zöld tealevelek betakarítása után szárításra és folyamatos forgatásra kerül sor, ezzel is megakadályozva a levelek erjedését és a jótékony hatóanyagok eltárolását.

green-tea.jpg

Szólj hozzá

gyógyteák zöld tea gyógynövény tea