2015. már 11.

A leghatékonyabb gyógynövények

írta: Gyógyhatás
A leghatékonyabb gyógynövények

Hazánkban is jól ismert leghatékonyabb gyógynövények

csipkebogyo.jpgA hatásuk miatt a gyógynövények nélkülözhetetlen fegyvere a természetes gyógymódoknak. Egyes gyógynövények hatása kiemelkedően magas az emberi szervezetre, ezért használják gyógyítási célra, vagy legalábbis a különböző betegségek enyhítésére, a megelőzésről nem is beszélve.

A körülöttünk lévő és körülölelő csodálatos természet folyamatos átalakulásban van, hiszen egyes fajok eltűnnek, másokat felfedeznek és vannak olyan növények, amelyek az idő előrehaladtával is mindig mellettünk lesznek.

A gyógyászat és a természetes gyógymódok által nagyon kedvelt és felhasznált három leghatékonyabb gyógynövényt mutatjuk be és azok gyógyító hatását az emberi szervezetre:

 

A Csipkebogyó – népiesen Hecsedli

csipkebogyo-1.jpg

A mindenki által jól ismert gyógynövényt szinte mindenhol megtalálhatjuk, a mezőkön, útszélén parkokban, így egy mindenki által könnyen elérhető növénynek számít. A csipkebogyó gyümölcsét használják fel a természetes gyógymódok során, amelyet ősszel érdemes szedni. Szedésénél a legideálisabb, ha közvetlenül az első talaj menti fagy beállta előtt kezdjük el begyűjteni a bogyókat.

csipkebogyotea.jpg

A csipkebogyó terméséből leginkább teát készíthetünk, de por és hecsedli bór formájában is előszeretettel fogyasztják. A gyógynövény termése egy igazi természetes gyógyszer, melynek magvai a vese betegségekre és a húgyúti fertőzésekre kivallóan alkalmas. Ugyanakkor szabályozza a vérnyomást, méregteleníti a vesét, kezeli a köhögést és nem utolsó sorban növeli az immunrendszerünk ellenálló képességét is a nagy C-vitamin tartalma miatt.

A Csalán

csalan.jpg

A gyökerétől, a szárán keresztül egészen a leveléig és a virágáig a csalánnak a gyógyító hatása közismert. A szedéskor sokszor komoly bosszúságot okozó gyógynövény számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik, ami a természetes gyógyászatot illeti, viszont szedése odafigyelést igényel.

Az egyik legfontosabb hatása a baktériumok szaporodását meggátló tulajdonsága, de kitűnő hatással van a hörghurutra és az asztmában szenvedőkre is, ugyanis nagymértékben elősegíti a hörgőváladék megszüntetését.

Serkenti az anyagcserét és a gyomornedvek kiválasztását, illetve a bélmozgást és az emésztést is. Ugyanakkor a csalán kitűnően alkalmas a hasmenés ellen és az emésztőrendszeri problémákra is. Csökkenti a vércukorszintet, enyhít a vérszegénység állapotán, elősegíti a vörösvértestek és fehérvérsejtek kialakulását, illetve kimagaslóan nagy hatással van a reumára és a köszvényre is.

Az Aloe Vera

aloe-vera.jpg

Az Aloe Vera a mai napig a természetes gyógyítás egyik megbízható növénye maradt, a tudósok által felfedezett és kifejlesztett legmodernebb termékekkel szemben.

Az Aloe Vera külső használata kiválóan alkalmas kisebb égési sérülésekre és sebek gyógyítására is, ugyanakkor alkalmas a napleégésre, a pikkelysömörre, gyakorlatilag bármilyen a bőrön megtalálható kellemetlen betegségre, elváltozásra.

Az Aloe Vera belső használata a gyomorhurut, a székrekedés, a fekélyek és a fekélyes vastagbélgyulladás is alkalmas.

Szólj hozzá

gyógynövények természetes gyógyítás gyógynövény tea