2015. már 19.

Gyógyteák

írta: Gyógyhatás
Gyógyteák

Egy másik lehetőség az egészséges életért!

egy-csesze-tea.jpgKöztudott, hogy a gyógyteák jótékony hatással vannak az emberi szervezetre és fogyasztásuk a legjobb módja annak, hogy elősegítse az egészséges életmódra való felkészülést és az egészséges életben való részvételt.
Azonban a hatalmas választéknak köszönhetően nem mindig a megfelelőt sikerül kiválasztani, így elővigyázatosak és jól informáltak kell legyünk használatukkor.

A természetes gyógymódok egyre nagyobb szerephez jutnak az internet világában, amelynek következménye, hogy a számunkra megfelelő gyógytea kiválasztása is könnyebb.

csipkebogyo-tea.jpg

A legegyszerűbb, ha eleinte az ajánlásokban bizakodva választjuk ki a számunkra megfelelő teát, majd idővel a vonzó illatú és ízű gyógyteákat keverhetjük is. A gyógyteák kombinációival kiélvezhetjük a gyógynövények minden jótékony hatását ez által elősegítve az egészséges táplálkozást is. A gyógyteáknak nem csak a gyógyító hatását ismerjük, de hatékonyan erősítik az immunrendszert, energiát adnak a szervezetünk számára és nem utolsósorban nyugtató hatásuk is van.

kamilla.jpg

Mindezen jó tulajdonságok mellet a gyógyteák kitűnően alkalmasak a gyors és hatékony súlyleadásban is. Az emberi szervezet, normális esetben, akkor termeli az inzulint, amikor megnő a szénhidrátok vagy a cukor bevitele. Ilyenkor az inzulin elősegíti az eltárolást a zsírrétegben és a gyógyteák különböző keveréke ennek az inzulin mennyiségnek a termelődését fogja vissza így közvetlenül befolyásolja a tárolandó zsír mennyiségét.

borsmentalevel.jpg

Ráadásul a gyógyteák gyorsítják a szervezet anyagcseréjét is, ez által a kalóriaégetést is szabályozza, és ezzel egyidejűleg csökkentik az étvágyat is. Amit mindenképpen figyelembe kell venni fogyasztásukkor, hogy a gyógyteák nem csodagyógyszerek, viszont könnyedén a segítségünkre lehetnek bizonyos esetekben, és ami lényeges, hogy nincsenek mellékhatások.gyogyteak.jpg

A gyógyteák nagy szerepet játszanak egy erősebb immunrendszer létrehozásában is. Az emberi szervezetnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy fel tudja venni a harcot a külső hatások ellen az immunrendszer segítségével. A gyógyteák az egyik legjobb lehetőség, hogy távol tartsuk a szervezetünktől a fertőzéseket, és hogy felvegyük a harcot, a kórokozók ellen. A gyógyteák kitűnően stimulálják az immunrendszer természetes ellenálló képességét a baktériumok elleni harcban.

csipkebogyotea.jpg

A mai világban, amikor az emberek nagy többsége különböző szív problémákkal küszködik, a gyógyteák nagy hatást gyakorolhatnak e problémák megelőzésére, ugyanis képesek csökkenteni a káros koleszterint az emberi szervezetben így gazdagítva a szív funkcióit. Ez a jótékony hatás elősegíti a mobilitást és növeli a mozgásigényt is, ami kiváló megoldás a szív és érrendszeri problémák kiküszöbölésére.

Szólj hozzá

tea gyógyteák gyógynövény tea