2015. feb 21.

A növények gyógyító hatása

írta: Gyógyhatás
A növények gyógyító hatása

kamilla.jpgAz egyes növények, a bennük található természetes anyagok jótékony hatása az emberi szervezetre már ismertek voltak az ősi kultúrákban is. A gyógynövények gyógyító hatását tehát már évezredek óta ismeri az emberiség, de napjainkban ezt már a tudomány is rendre bizonyítja.

A növények kivonataival történő orvoslás története nagyon régre nyúlik vissza. A modern gyógynövény gyógyászat alapjait a 16. században íródott Herbarius című könyvből eredeztetjük. Paracelsus (1493-1541) korát megelőzően állította, hogy a test ásványi egyensúlyának megbomlása okozza a betegséget, és nem a lélek tisztátlansága.

A gyógynövények napjainkban reneszánszukat élik.

Hibát követnénk el azonban, ha a modern orvos- és gyógyszertudomány vívmányait kidobva visszatérnénk az ősi módszerekhez. Mint, ahogyan hiba volt az elmúlt évtizedekben a gyógynövényeket teljesen mellőzni. A növények gyógyító hatása viszont jelentős helyet foglal el a betegségek kezelése mellett a megelőzésben, az egészségünk megőrzésében. Nem kell mást tennünk, mint okosan alkalmazni az évezredes tapasztalatokat.

Gyógyhatás blog.

Ezt a blogot azzal a szándékkal indítottuk, hogy bemutassuk azokat a növényeket, növényi készítményeket, amelyek fogyasztása jótékony hatással van a szervezetünkre. Azt, hogy az egészségünk megőrzéséért magunk tehetjük a legtöbbet, már mindenki tudja.
De megteszünk minden, amire megvan a lehetőségünk?

Szólj hozzá

gyógynövények gyógyhatás